Paul Opra din Timișoara – Cofondator la platforma de schimb valutar online Kuarix din Spania

7

kuarix-corporate-presentation-or

Paul Opra din Timișoara a ajuns în Spania în anul 2003 cu gândul de a-și continua studiile în domeniul avocaturii. În Barcelona îl cunoaște pe francezul Samuel Barbieux și împreună pun bazele unei platforme online de schimb valutar pentru companii. Idea a fost a lui Barbieux care avea o mică afacere cu export de vinuri franțuzești pentru SUA.

După câteva tranzacții de schimb valutar din dolari în euro, acesta a remarcat că banca practica un comision foarte mare, așa că idea de a înființa o platformă online de schimb valutar s-a materializat curând. Așa a luat ființă în anul 2014, Start-up-ul Kuarix din Barcelona, un proiect care percepe comisioane între 0,10% și 0,50%, iar durata tranzacțiilor este mult mai mică decât la bancă.

Sectorul fintech, în care activează şi Start-up-ul Kuarix, pe jumătate românesc, cuprinde companii care oferă servicii financiare online şi constituie o amenințare din ce în ce mai puternică pentru supremația băncilor.

„În anul 2015 am avut un volum de tranzacţii de aproximativ 10 milioane de euro pe lună, cu 150 de clienţi dintre care 90% sunt din mediul corporate, iar restul sunt persoane fizice. Ţinta pentru anul 2016 este să consolidăm activitatea pe piaţa din Mexic, iar în a doua parte a anului să avem o filială la Timişoara şi să câştigăm aproximativ 300 de clienţi”, a declarat Paul Opra.

Start-up-ul Kuarix are clienţi din ţări precum: SUA, Portugalia, Franţa, Spania, Canada, Hong Kong, Olanda, Germania şi România. Printre cei mai importanţi clienţi din România se numără Altom Consulting din Cluj-Napoca, un furnizor de soluţii software.