New York: Uraganul Sandy face ravagii. Situaţie fără precedent în ultimii 50 de ani. Stare de CATASTROFĂ MAJORĂ

Uraganul Sandy a lovit, luni seara, coasta de est a Statelor Unite în regiunea Statului New Jersey, la New York apele inundând străzile Manhattanului, arzând transformatoare şi lăsând oraşul în întuneric – situaţie fără precedent în ultimii 50 de ani. Peste opt milioane de locuinţe au rămas fără electricitate în 18 state din nord-estul SUA şi în Washington DC, din cauza Uraganului Sandy, anunţă Departamentul american al Energiei.

„La ora 9.00 (15.00, ora României), în statele afectate erau 8.114.433 de clienţi fără electricitate”, precizează Departamentul Energiei.

Cel mai afectat stat este New Jersey, unde sunt 2,5 milioane de case fără electricitate.

Dimineaţa, la ora 06.00 (12.00, ora României), aproximativ 1,9 milioane de persoane nu aveau curent electric în statul New York, a anunţat guvernatorul Andrew Cuomo pe Twitter.

În comitatul Bergen (New Jersey), la câţiva kilometri de oraşul New York, un dig a cedat, ameninţând câteva sute de persoane, a anunţat, marţi dimineaţa, poliţia statului.

Ruperea digului de pe râul Hackensack a determinat mobilizarea unor importante resurse ale poliţiei şi gărzii naţionale pentru a le veni în sprijin locuitorilor din oraşul Moonachie, potrivit presei locale.