New York: Explozie în Manhattan – Cel puţin 29 de răniţi

2manhattan640x480

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite, după ce o explozie a zguduit în timpul nopţii de sâmbătă, zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din cartierul Manhattan. În apropierea locului exploziei s-a descoperit un al doilea dispozitiv improvizat: o oală sub presiune din care ieşeau cabluri conectate la un telefon mobil. Informaţiile demostrează că explozia a fost un act intenţionat şi nu s-a produs accidental, transmite Reuters.

manhattan640x480

Iniţial, autorităţile americane au susţinut că ar putea să fie vorba despre o explozie accidentală, însă descoperirea unui al doilea dispozitiv exploziv improvizat dintr-o oală sub presiune a infirmat imediat această teorie. Cu toate acestea, autorităţile susţin că nu există dovezi că ar fi un act de terorism.

Primarul Bill de Blasio a precizat că doveziile iniţiale arată că ar fi vorba de o explozie intenţionată, însă nu există informaţii cu privire la un act terorist. Acesta a dat asigurări că nu este vorba pe moment de o ameninţare credibilă la adresa securităţii locuitorilor metropolei.