Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează o dezbatare în cadrul programului de tabere „ARC”

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează o dezbatere cu tema „Identitate – Competiție – Performanță” în cadrul programului de tabere „ARC”, ediția 2017.

Evenimentul va avea loc la Centrul de agreement Tabăra Sulina pe data de 15 iulie a.c., începând cu ora 11.00, cu participarea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a ministrului tineretului și sportului, Marius Alexandru Dunca, a secretarilor de stat din cadrul Ministerului Educației Naționale și a Ministerului Turismului, precum și a reprezentanților autorităților locale din județul Tulcea.

În acest an, pentru prima dată de la existența programului, MRP a introdus parteneriatul cu nume mari din lumea sportului românesc, care au devenit ambasadori ai taberei, sub motto-ul „Identitate – Competiție – Performanță”.

La dezbatere va fi prezent și sportivul român de talie internațională, Mihai Covaliu, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000, bronz la  Olimpiada din 2008  și  campion mondial în 2005,  președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care le va povesti copiilor participanți la tabără despre „ce înseamnă să fii campion?”.

Proiectul de tabere „ARC” este parte integrantă a Programului de Guvernare precum şi a Strategiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni pentru perioada 2017- 2020, fiind finanțat şi organizat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, beneficiind și de sprijin logistic din partea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Turismului și Ministerului Educației Naționale.

Taberele se desfășoară în Centrele de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea (27 iunie – 8 august) şi Oglinzi, judeţul Neamţ (26 iunie – 31 iulie), în serii consecutive de câte șapte zile, la care participă 2000 de elevi, tineri și profesori însoțitori.