Madrid: Guvernul spaniol sprijină integrarea României în spaţiul Schengen

26

3356  - 013 [640x480]
Guvernul spaniol sprijină integrarea României în spaţiul Schengen şi apreciază eforturile autorităţilor române în acest domeniu, a declarat ministrul Justiţiei din Spania, Alberto Ruiz Gallardon, în cadrul discuţiilor pe care le-a purtat, la Madrid, cu ministrul Robert Cazanciuc.
„Agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri de justiţie a inclus teme europene de actualitate, aflate în dezbaterea Consiliului UE precum spaţiul de libertate, securitate şi justiţie, evoluţiile negocierilor privind protecţia datelor personale, propunerile privind înfiinţarea Parchetului European şi consolidarea Eurojust”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

În cadrul întâlnirii au fost abordate şi aspecte vizând reforma sistemelor de justiţie, lupta împotriva corupţiei, cooperarea judiciară în materie civilă şi penală, precum şi problematici care vizează comunitatea românească în Spania.

Demnitarul român a susţinut, de asemenea, întâlniri cu Procurorul general Eduardo Torres-Dulce, cu președintele Comisiei pentru Justiție din Congresul Deputaților, Alfredo Prada Presa. În cadrul acestor întâlniri, ministrul român a prezentat stadiul actual al reformelor sistemului juridic românesc, cu accent pe demersurile întreprinse în reforma codurilor juridice şi lupta împotriva corupţiei. În cadrul întrevederii cu Torres-Dulce, a fost apreciată colaborarea excelentă derulată la nivel tehnic pe teme europene în domeniu între Spania şi România.

De asemenea, delegaţia română a vizitat Centrul Penitenciar Madrid VII Estremera, cel mai recent centru-standard, înfiinţat în 2008.