Madrid: Au fost arestați opt cetăţeni spanioli pentru că au luptat în estul Ucrainei

ucraina

Autorităţile de la Madrid au arestat opt cetăţeni spanioli pentru că au luptat în estul Ucrainei, alături de rebeli proruşi

Cei opt spanioli au fost arestaţi pe 27 februarie, potrivit poliţiei, care nu le-a dezvăluit identitatea. Ei au fost arestaţi în şase regiuni din Spania, şi anume Asturia, Catalonia, Extremadura, Murcia, Navarra şi Madrid, potrivit forţelor de ordine. Împotriva acestora au fost formulate mai multe acuzaţii, anunţă poliţia într-un comunicat, fără să ofere detalii în acest sens.

Presa spaniolă citează surse apropiate investigaţiei potrivit cărora între acuzaţii s-ar afla posesie de armament de război, complicitate la crime şi încălcarea neutralităţii Spaniei în conflictul din Ucraina. Forţe separatiste proruse luptă în regiunea ucraieană Donbas (est) împotriva forţelor care susţin autorităţile prooccidentale de la Kiev. Cel puţin 5.800 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului, în aprilie. Confruntarea armată a provocat cele mai puternice tensiuni între Occident şi Moscova de la Războiul Rece încoace.