Lansare de carte românească în Alcalá de Henares

6

EGOMETRIÍA 150 [640x480]

Vineri, 27 mai 2016, Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá de Henares a găzduit în Sala de reuniuni, prezentarea oficială a cărții bilingve (română – spaniolă) „Egometrie – Egometria” de Elisabeta Boțan, poetă și traducătoare, colaboratoare la mai multe reviste culturale românești.

Prezentarea cărții a fost susținută de domnul Antonio Castillo Gómez, doctor în Istorie, prodecanul Facultății de Filozofie și Litere din cadrul Universității din Alcalá de Henares.

Despre carte și autor au mai vorbit scriitoarea Lumi Bravo Herranz și Diego Muñoz Carrobles, doctor în Filologie Romanică, traducător, profesor titular la Universitatea Complutense Madrid, iar fiica poetei, Bianca Boțan a recitat în limba română și spaniolă.

Din partea Ambasadei Române la Madrid a fost prezent la eveniment și a luat cuvântul domnul Ilie Bănică, Prim-colaborator al Ambasadorului României în Regatul Spaniei.

Alături de publicul números, în sală a asistat și doamna Ioana Ofileanu, coordonator de proiecte la Institutul Cultural Român din Madrid.

Cu un prolog semnat de scriitorul Daniel Montoly, cartea a apărut la Editura Limes din Cluj-Napoca, colecția ARCA 2016 și mai are prevăzute și alte prezentări în orașe ale Spaniei, precum Segovia, Valencia etc.