Lansare de carte – „Frunza de acacia” de Zvetlana Preoteasa

Invitatie [640x480]

Joi, 25 iunie 2015, va avea loc  lansarea cărții „Frunza de acacia” în prezența autoarei Zvetlana Preoteasa, la Palatul Odeon, strada Splaiul Unirii nr. 162, începând cu orele 18:00.

Zvetlana Preoteasa aduce în atenția publicului consumator de literatură o poveste despre sacrificiu, lupta pentru un ideal, despre viață și iubire.

Acțiunea cărții „Frunza de acacia” se petrece pe parcursul unui singur an – din 23 martie 1870, până în 25 martie 1871 -, și redă imaginea fidelă a Sulinei, oraș-port de mare importanță pentru acele vremuri. În Sulina se aflau 8 ambasade , 4 colegii, 3 spitale și cel mai important sediu al Comisiei Europene a Dunării.
În această atmosferă plină de lumină și viață, piratul Gheorghios Kontoguris – personaj real, al cărui mormânt se află și poate fi văzut în cimitirul Comisiei Europene a Dunării din Sulina -, se distinge ca figură centrală a cărții. În jurul lui Kontoguris se țese o acțiune plină de istorie, dar și de mister, dramatism și dragoste. Acțiunea are loc pe trei planuri care se întrepătrund. „Frunza de acacia”  este un roman care se adresează în egală măsură sufletului și rațiunii.

În zilele noastre când toată lumea scrie – unii mai mult decât citesc -, apar tot felul de surogate culturale. Însă, zilele acestea am citit o carte foarte bună care se numește „Frunza de acacia”, de Zvetlana Preoteasa. O mică „saga” care aduce în atenție o ciudată și specială lume a porturilor, a samsarilor si a relațiilor și intereselor dintr-un nod fluvial care a fost odată Sulina. Autoarea e foarte documentată, are o mare deschidere spre psihologia personajelor și descrierea în amănunt. Acest roman este în ultimă instanță o dramă  sentimentală, dar pe fondul unor realități istorice și de colaborare între oameni cu mult simț patriotic, lucru care azi nu se mai întâmplă. O recomand cititorilor cu toată dragostea.” a menționat maestrul Dorel Vișan.

La lansare sunt asteptați cu drag toți iubitorii de carte care aprecieză frumosul și calitatea!

Despre autor: 

Zvetlana Ileana Preoteasa este la prima apariție editorială. S-a născut la Rm. Vâlcea în 1963 și este absolventă a Facultații de istorie – engleză, Universitatea Sibiu. În perioada 2007-2009 a fost Secretar de Stat pentru învățământ preuniversitar în cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. În prezent, este directorul general al  Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Persoană de contact: Ramona Mezei

Telefon: 0040 / 743 078 396

Email: rev.book@yahoo.com