În premieră absolută „Ziua Porților Deschise” la Ambasada României în Regatul Spaniei

1-1-640x480

Ambasada României în Spania și-a deschis porțile sâmbătă, 17 septembrie 2016, pentru toți cei care au dorit să viziteze instituția română și să cunoască modul de funcționare al acesteia.

„Ziua Porților Deschise – Ambasada României este a ta!” este un eveniment în premieră absolută în Spania organizat la inițiativa noului ambasador Gabriela Dancău și a noii sale echipe. Această acțiune face parte dintr-un amplu program de evenimente pregătit de către noua misiune diplomatică și se înscrie în seria eforturilor Ambasadei României la Madrid de a oferi cetățenilor români posibilitatea de a se apropia de personalul diplomatic.

Cu ocazia „Zilei Porților Deschise”,  între orele 10:30 – 19:00, cetățeni români de vârste diferite dar și spanioli au avut ocazia să viziteze sediul ambasadei și biroul ambasadorului, să deguste preparate tradiționale românești și produse de patiserie/ cofetărie prezentate într-o expoziție culinară pregătită de către:

– Carmangeria Românească;

captura-640x480

– Cofetăria „Delicatessen Elite” și „Dulce Amanecer”;

6-640x480

– Magazinul „Lider Romproduct Activ” și „Much More Market”;

– Restaurantul „Acasă” și „La Bunica”.

De asemenea, în cadrul programului de vizită au fost premiaţi câştigătorii concursului de creaţie literară pentru copii „Vacanță la bunici”, acțiune lansată de către misiunea diplomatică cu ocazia „Zilei Limbii Române”, copiii prezenți având posibilitatea să participe la „O călătorie în Europa poveștilor”.

2-640x480

Părinții copiilor și nu numai, au avut ocazia să primească informații suplimentare despre „școala” pe care ambasada o va găzdui în fiecare sâmbătă, în cadrul căreia vor avea loc activități ludice pentru a transmite copiilor cunoștințe de limba română, de cultură și tradiții strămoșești.

1-640x480 

Pe toată perioada programului de vizită, atât ambasadorul român Gabriela Dancău cât și echipa diplomatică au fost la dispoziția publicului pentru a răspunde întrebărilor celor prezenți privind activitatea diplomatică şi de a fi în contact direct cu cetățenii români.

amb1-640x480

Tuturor vizitatorilor li s-a oferit prilejul de a participa la o tombolă cu premii oferite de către Ambasada României în Regatul Spaniei, cunoscuta companie DIGI Mobil, precum și de către diverse firme româneşti în Spania.

Acțiunea „Ziua Porţilor Deschise” s-a încheiat cu vernisajul expoziției „Dialoguri” aparținând sculptorului român Mihai Cămară.

9-640x480

Reprezentanța Comisiei Europene și Centrul de Documentare Europeană din Madrid au fost alături de Ambasada României în Regatul Spaniei la organizarea primei ediții a evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

10-640x480

Un material realizat de Occidentul românesc/ Foto: Facebook