În perioada 23-27 martie se va desfășura la București, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”

68

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfășoară, în perioada 23-27 martie, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Programul din acest an este unul deosebit și cuprinde dezbateri, concerte şi acțiuni culturale.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 25 martie, odată cu desfășurarea, în parcul din Piața Unirii, a City Quest-ului „Marea Unire”. Participanții la quest, membrii Organizației Studenților Basarabeni din București și toți doritorii de a participa, se vor avânta într-o căutare a răspunsurilor la întrebări legate de Unirea Basarabiei cu România. Ulterior, programul festivalului va cuprinde o seară de socializare, „Seara Basarabenilor”, unde participanții vor socializa și privi filmul „Afacerea de EST”, regizat de Igor Cobileanski.

Programul Festivalului va continua duminică, 26 martie, unde membrii Organizației Studenților Basarabeni din București, se vor deplasa la Mănăstirea Cernica, pentru a depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Țării. Aici, preotul Vasile, al Mănăstirii Cernica, va ține o slujbă de pomenire în cinstea celor care au adus la îndeplinire idealul Unirii. Plecarea spre Cernica va avea loc la ora 11:30 din fața Carrefour Orhideea. Ne vor onora cu prezența sa descendenții Tradiției Militare și delegația Ambasadei Republicii Moldova în România, în frunte cu Excelența Sa, Victor Chirilă.

Luni, 27 martie, în ziua Marii Uniri, se va desfășura dezbaterea „România și Republica Moldova – Împreună în UE” alături de reprezentanții  Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din cadrul Camerei Deputaților, alături de reprezentanții Comisiei pentru Politica Externă din cadrul Camerei Deputaților și Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

Festivalul „Zilele Basarabiei” se desfășoară cu sprijinul partenerilor noștri: Dulcinella, Teatrul ODEON, Chateau Cristi și Teatrul de revistă Constantin Tănase.

OSB București vă invită să participați la acțiunile din cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei”!

Persoană de contact: Tarlapan Daria
Telefon: 0040-737 940 983
tarlapandaria7@gmail.com