Guvernul spaniol prevede că închiderea frontierelor se va prelungi până în octombrie

Restricțiile la sosirea turiștilor internaționali în Spania vor dura până în octombrie. Este prognoza realizată de Guvern, care a aprobat ieri în Consiliul de Miniștri un calendar care menține restricțiile privind mobilitatea și închiderea frontierelor până în toamnă, relatează ABC.

Acest calendar se regăsește într-un program „ghid” care nu este „exhaustiv”. „Deciziile și datele specifice privind ridicarea efectivă a oricărei limitări stabilite în timpul stării de alarmă vor fi stabilite prin intermediul instrumentelor legale corespunzătoare”, se menționează într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

După cum a anunțat ABC, Guvernul lucra deja la începutul lunii aprilie la un plan care avea în vedere o vară fără turism străin, granițele fiind închise în acest caz. O măsură cu două tăișuri, atât pentru intrări, cât și pentru ieșiri din țară. Cu alte cuvinte, spaniolii pornesc de la ideea că, în perioada de vară, nimeni nu va părăsi teritoriul național, cu excepția cazurilor în care un certificat de sănătate recomandă ieșirea.

În contextul pandemiei, sectorul turismului anunță că sosirea vizitatorilor străini în această vară în Spania, va fi imposibilă.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: EFE