Germania, țară superbă vizitată de români în pandemie

După al zecelea an-record de înnoptări rezervate de vizitatorii străini în 2019, industria turistică din Germania a înregistrat, în prima jumătate a anului 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19, o scădere dramatică, de aproape 60%, potrivit reprezentanţilor Organizaţiei pentru Turism a Germaniei.

În ciuda crizei sanitare, turiştii români au continuat să viziteze cele mai populare regiuni din Germania, precum Bavaria, Baden-Württemberg, Nord Rhein Westphalen (Dortmund) şi Hesse (Frankfurt). fiind printre primele naţionalităţi care au reluat călătoriile spre această destinaţie, de îndată ce restricţiile au fost ridicate, scrie ZF.

Comparativ cu anul 2010, numărul de înnoptări ale turiştilor români a crescut cu 185,4%.

Deşi în primele două luni ale anului 2020, vizitele turiştilor români erau pe un trend crescător, de 3,5%, faţă de 2019, începând cu luna martie numărul înnoptărilor a scăzut cu 33.1%, înregistrându-se un total de 219.287 înnoptări, în perioada ianuarie – iulie 2020. România se află printre pieţele cu cea mai rapidă revenire în ceea ce priveşte vacanţele în Germania.

Printre activităţile cele mai apreciate de români ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire au fost călătoriile cu maşina, vacanţele în natură şi călătorii individuale, fiind urmate de călătoriile culturale, călătoriile în oraşe şi circuitele turistice.