Germania adoptă măsuri aspre pentru a-i împiedica pe imigranţii din UE să fraudeze sistemul de securitate socială

 

g

Germania adoptă măsuri aspre pentru a-i împiedică pe imigranţii din UE să fraudeze sistemul de securitate socială – Berlinul va expulza pe oricine încalcă legea

Guvernul german a anunţat, săptămâna aceasta, o serie de măsuri menite să împiedice imigranţii din alte state ale Uniunii Europene să fraudeze sistemul german de asistenţă socială, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.
Conform măsurilor aprobate de Guvernul german, cetăţenii UE care fraudează sau încalcă legea pentru a beneficia de asistenţă socială ar putea fi împiedicaţi să mai între în Germania timp de cinci ani.
Berlinul a fost supus presiunilor pentru a preveni imigraţia cetăţenilor săraci din UE, pe fondul percepţiei cetăţenilor conform căreia imigranţi din România şi Bulgaria s-au mutat în Germania pentru a profita de sistemul său de asistenţă socială.

Conform unui raport guvernamental, imigraţia din cele două ţări a crescut de la 35.000 de persoane în 2004, la aproape 181.000 în 2012. Numărul total al cetăţenilor UE care trăiesc în Germania a crescut în ultimii doi ani de la 2,8 milioane la 3,1 milioane.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, şi cel al Muncii, Andrea Nahles, au recunoscut însă, că imigraţia cauzată de sărăcie nu este o problemă larg răspândită. Pentru localităţile care sunt afectate în mod deosebit de imigraţia din UE, Berlinul a acceptat să contribuie cu 25 de milioane de euro la costurile legate de cazare. În plus, asigurările publice de sănătate vor acoperi şi costul vaccinării copiilor din alte state UE care trăiesc în Germania.

Pe viitor, cetăţenii UE care locuiesc în Germania vor fi nevoiţi să îşi găsească un loc de muncă în termen de şase luni. De asemenea, alocaţiile pentru creşterea copiilor vor fi acordate numai familiilor originare din UE care au număr de identificare fiscală.

Aliaţii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin Socială (CSU), au cerut de mai multe luni o politică de expulzare a imigranţilor din alte state ale Uniunii Europene care comit infracţiuni.
„Noi susţinem libera circulaţie în UE (…), dar nu vom tolera abuzuri”, a declarat pentru Passauer Neue Presse liderul grupului CSU din Bundestag, Gerda Hasselfeldt.
Unele oraşe se confruntă cu numere mari de imigranţi din state din estul UE, precum România şi Bulgaria.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.