Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei

1.3 [640x480]

Felipe al VI-lea a primit joi dimineaţa de la tatăl său Juan Carlos centura de căpitan general al forţelor armate, o ceremonie care a declanşat festivităţile proclamării sale.

„Jur să îmi îndeplinesc cu credinţă funcţiile, să respect şi să veghez la respectarea Constituţiei şi a legilor şi să respect drepturile cetăţenilor şi regiunilor autonome”, a declarat noul rege, în vârstă de 46 de ani, în aplauzele deputaţilor şi senatorilor reuniţi în Congres.

Felipe al VI-lea pledează pentru o monarhie „integră” şi o Spanie unită
Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, şi-a proclamat, joi, „încrederea în unitatea Spaniei”, în faţa intensificării separatismului catalan, promiţând o monarhie „integră şi transparentă” după scandalurile care au afectat familia regală.

„Vrem o Spanie în care toţi cetăţenii să regăsească încrederea în instituţii” şi „în care să îşi aibă locul toate formele de a se simţi spaniol”, a declarat el în cadrul discursului de proclamare susţinut în faţa Congresului.
Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, i-a adus un omagiu, joi, tatălui său Juan Carlos, care a abdicat în favoarea sa, lăudând rolul acestuia în „reconcilierea spaniolilor” după dictatura lui Franco.
„O domnie excepţională devine astăzi parte din istoria noastră, cu o moştenire excepţională”, a declarat regele, în vârstă de 46 de ani, în cadrul discursului său de proclamare susţinut în faţa Parlamentului.

1 [640x480]

Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, care a semnat miercuri foarte emoţionat actul de abdicare, i-a trecut centura roşie fiului său, în vârstă de 46 de ani, purtând o uniformă militară de paradă, în cadrul unei ceremonii la Palatul Zarzuela, în prezenţa membrilor Familiei Regale şi unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei.

2 [640x480]

3 [640x480]

4 [640x480]

6 [640x480]