Eveniment cultural de excepție la Ambasada României la Madrid

Ambasada României în Regatul Spaniei, Teatrul Coquette și Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla invită cetățenii români, sâmbătă, 12 noiembrie 2022, începând cu ora 11:00, la un spectacolul electrizant pentru copii și la o inedită expoziție de pictură.

Petre Ispirescu revine la ambasadă cu sprijinul cunoscuților actori ai Teatrului Coquette, care vor pune în scenă povestea „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, purtând semnătura actorilor Olga Delia Mateescu și Constantin Andrei-Ionescu.

Din distribuție fac parte: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei – Ionescu și Alexandru Făiniși. Spectacolul se joacă în limba română, cu supra titrare în limba spaniolă și va fi urmat de sesiuni foto și dezbatere cu actorii.

Olga Delia Mateescu, una dintre legendele scenei românești, este societară de onoare a Teatrului Național I.L. Caragiale, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UNITER, distinsă cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică. Cariera sa impresionantă cuprinde mai mult de 20 de filme și câteva sute de spectacole în care a jucat.

Spectacolul face parte dintr-un proiect amplu ce se desfășoară sub patronajul Guvernului României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni și pornește de la dialogul interdisciplinar dintre teatru și educație, fiind dedicat românilor din diaspora.

Și pentru a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor (20 noiembrie), care se apropie cu pași repezi, Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla va încânta publicul prezent în sală cu expoziția tinerei Maia Theodora Crețu, în vârstă de 16 ani, care va prezenta o serie de lucrări dedicate celor mici.

Vă așteptăm cu mic cu mare la sediul nostru din Av. Alfonso XIII 157, 28016, Madrid. Intrarea este liberă. Vă rugăm să transmiteți un e-mail de confirmare a participării la eveniment la adresa: laviniu.enii@mae.ro

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei