Ester Peony va concerta în cadrul ES Pre-Party de la Madrid

Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision Song Contest 2019, va participa sâmbătă, 20 aprilie a.c., la evenimentul de promovare Eurovision Spain Pre-Party de la Madrid, care se va desfășura în La Riviera, sala de concerte unde s-a lansat acest eveniment în anul 2017.

Gazda petrecerii de la ES Pre-Party va fi Tony Aguilar, comentator Eurovision pentru Spania, prezentator de televiziune și crainic al postului internațional de radio Los 40 (Principales) din Regatul Spaniei și America Latină.
Alături de participanții de anul acesta la selecția națională pentru Concursului Muzical Eurovision 2019 de la Madrid, printre invitați vor mai fi prezenți: Alfred García (Spania 2018), Imri Ziv (Israel 2017), Ira Losco (A reprezentat Malta la Eurovision în 2002 și 2016), Vania Fernandes (Portugalia 2008), Las Ketchup (Spania 2006),  Adelén (A reprezentat Norvegia în 2013), Cesar Sampson (Austria 2018), Suzy (Portugal 2014) și mulți alții.

Românii din Regatul Spaniei, care doresc să o vadă pe Ester Peony și să participe la concertul pe care aceasta îl va susține în cadrul ES Pre-Party de la Madrid, sâmbătă, 20 aprilie a.c., pot achiziționa bilete aici:
https://pre-party.es/entradas/.

Despre Ester Peony
Reprezentanta României la Eurovision Song Contest 2019, Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română care şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada. A studiat canto jazz, pian, chitară clasică și canto clasic, înainte de a se se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din Bucureşti unde studiază Compoziţie Jazz.

Un an mai târziu, Ester începe să compună muzică pentru artişti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Pepe, atât din zona mainstream, cât şi din underground. În iarna aceluiaşi an, Ester a lansat alături de Ana Baniciu, Puya, Doddy, Vescan şi Mahia „Cuminte de Crăciun”.

Au urmat apoi cover-uri precum „Derniere Dânse”(Indila), „My Heart îs Refusing Me”(Loreen), iar în 2015 Ester lansează primul single din carieră, „Sub aripa ta”(feat. Vescan), care a cucerit topurile muzicale şi a adunat peste 16 milioane de vizualizări pe YouTube. La începutul anului 2018, lansează  „Dig it”, un EP ce conţine patru piese: „On My Way”, „Şo Fine”, „Leaving Tomorrow” şi „Dig It”, iar câteva luni mai târziu, Ester compune alături de Alexandru Șerbu şi Ioana Victoria Badea „On a Sunday”, piesă pe care aceasta o înscrie în marea competiţie a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019.

Single-ul, care a fost ales să reprezinte România pe scena din Tel Aviv, îmbină sound-ul de chitară cu versurile ce vin în completarea mood-ului dark, cu un mesaj: Dragostea devine periculoasă atunci când o oferi persoanei nepotrivite.

Ester Peony va urca pe scena de la Eurovision Song Contest 2019 în cea de-a doua semifinală de joi, 16 mai 2019, transmisă live pe TVR1, TVRi şi TVR HD, începând cu ora 22:00 (ora României). În această semifinală, Ester Peony nu poate fi votată de publicul din România, însă poate primi voturile telespectatorilor din Armenia, Austria, Danemarca, Irlanda, Letonia, Republica Moldova, Suedia, Elveția, Albania, Azerbaijan, Croația, Lituania, Macedonia, Malta, Olanda, Norvegia, Rusia, Germania, Italia și Marea Britanie. Apoi – în cazul calificării – Ester va fi prezentă în marea finală de sâmbătă, 18 mai, transmisă live pe TVR1, TVRi şi TVR HD, începând cu ora 22:00 (ora României).

Ester Peony – Declarații

Cum a fost compusă piesa „On A Sunday”?
„Alexandru Șerbu îşi acorda chitara exact pe acordurile de la începutul piesei, iar eu am avut un moment de inspiraţie şi aşa au luat naştere primele note ale liniei melodice. Am continuat procesul creativ, iar prima variantă de bază a piesei, inclusiv producţia muzicală, s-au născut în acea seară. Toate acestea s-au întâmplat spre finalul lunii noiembrie 2018, după începerea înscrierilor în Selecţia Naţională pentru ediţia 2019 a Eurovision Song Contest. În zilele următoare am şlefuit piesa şi am scris versurile împreună cu prietena noastră, Ioana Victoria Badea, fără să ne grăbim, pentru că la momentul acela nu aveam niciun termen de respectat.

Cu câteva zile înainte de 9 decembrie, termenul limită de înscriere, tatăl lui Alexandru Șerbu ne-a sfătuit şi a insistat să înscriem piesa la Eurovision. Am făcut acest lucru în ultimul moment, a fost realmente ultima piesă înscrisă în acest concurs. Cred că tocmai lipsa „filtrelor” şi a ideilor preconcepute faţă de cum ar trebui sau nu să sune o piesă pentru o anumită competiţie de creaţie, au dus către un produs pur, sincer, cu care oamenii rezonează şi cu care se identifică. Suferinţa din dragoste apare în viaţa celor mai mulţi dintre noi şi, atunci când apare, este sfâşietoare şi pare că nu se mai termină.”

Despre pregatirea show-ului de la Tel Aviv

„Alături de întreaga echipă, lucrez intens la pregătirea show-ului pentru Tel Aviv.  Vom păstra mood-ul întunecat, misterios, însă vor exista şi o mulţime de elemente noi, spectaculoase.

Cât despre ceea ce simt în privinţa participării la Eurovision Song Contest 2019, în mod evident, emoţiile sunt mari, este o competiţie internaţională urmărită de sute de milioane de telespectatori din întreaga lume, iar noi vom urca pe acea scenă pentru a reprezenta România. Suntem mândri, onoraţi şi le mulţumim tuturor celor care, din România şi de peste hotare, ne-au susţinut şi ne vor susţine, prin încurajările şi prin votul lor, pe tot acest parcurs!”

Ester Peony, aici:

https://www.facebook.com/PeonyEster/

https://www.instagram.com/ester.peony/

https://www.youtube.com/esterpeony

https://www.facebook.com/eurovision.romania 

Ester Peony – On A Sunday – lyrics
You left me
On a Sunday
And I still remember
That day of September

Yeah, you left me
On a Sunday
Made sure there’s no way
To forget that day

say ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey

Watching the smoke
Rise from the ashtray
Filling the room with pain
It’s still in my veins

Can’t feel at home
Cuz it’s so lonely
So cold and so grey
Since you left that day

You know, you know
Even if the sun rises and the world moves on everyday
ey, ey, eeey
I will always be waiting for you to come back home to me
to me, to me, to me eeeey

ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey
ey, ey, ey, ey ey

Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey
Wake me up
From this nightmare

Is this even true?
Am I without you?
Love’s not fair
Oh, I have learned that

Just never knew, that
I`ll be losing you
you know, you know
Even if the sun rises and the world moves on everyday

ey, ey, eeey
I will always be waiting for you to come back home to me
to me, to me, to me eeeey
ey, ey, ey, ey ey

Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey
Loving you is a hard price to pay
ey, ey, ey, ey ey