Ediția a XVI-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest din București – O sărbătoare a cărților și a cititorilor

84

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XVI-a, s-a încheiat duminică, 28 mai 2023, în pavilionul B2 al Complexului Romexpo, confirmându-și statutul de unul dintre cele mai importante evenimente literare din România. Salonul a oferit o platformă pentru editori, scriitori și cititori deopotrivă să se întâlnească, să descopere și să împărtășească pasiunea pentru cărți.

Un aspect deosebit de interesant al acestei ediții a fost prezența unor nume renumite în lumea literară românească. Printre acești scriitori distinși se numără Radu Paraschivescu, Gabriela Adameșteanu, Andrei Pleșu, Adrian Cioroianu și Gabriel Liiceanu. Cărțile lor au fost printre cele mai căutate și apreciate de către vizitatorii salonului, ocupând locuri fruntașe în topul vânzărilor, scrie agerpres.ro.

Radu Paraschivescu, cunoscut pentru stilul său plin de umor și introspecție, a prezentat o nouă carte care a captat atenția publicului. Gabriela Adameșteanu, autoarea consacrată a romanului „Dimineața pierdută”, a adus în atenție o nouă operă literară ce a fost primită cu entuziasm. Andrei Pleșu, filosof și eseist de marcă, a adus cititorilor săi o nouă perspectivă asupra lumii în lucrarea sa recentă. Adrian Cioroianu, istoric și politician, a lansat o carte ce explorează evenimentele istorice și personalitățile care au marcat România. Gabriel Liiceanu, cunoscut pentru eseurile sale de înaltă calitate, a prezentat o nouă colecție ce a stârnit interesul publicului.

Această prezență notabilă a unor scriitori renumiți a adus un plus de prestigiu evenimentului și a atras un număr mare de vizitatori interesați să întâlnească și să discute cu acești autori talentați. Bookfest a devenit astfel un loc de întâlnire pentru pasionații de literatură, unde aceștia au avut oportunitatea de a explora lucrările scriitorilor preferați și de a achiziționa cărți semnate de aceștia.

Ediția a XVI-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest a confirmat încă o dată importanța cărții în societatea românească și a evidențiat bogăția și diversitatea literaturii autohtone. Prin promovarea autorilor de renume și a operei lor, evenimentul a contribuit la încurajarea lecturii și la consolidarea legăturii între scriitori și cititori.

A consemnat: Kasandra Kalmann Năsăudean

Foto: bookfest.ro