Curs despre detectarea falsificarii de documente oferit de catre Atasatul de Interne al Ambasadei Romaniei

La sediul Politiei Locale din Coslada s-a desfasurat un Curs de Formare pentru cadre de conducere si agenti. Initiativa s-a centrat pe Detectarea falsului in documente si a fost sustinuta de catre Eliodor Tanislav, Atasatul de Interne al Ambasadei Romaniei, decorat cu distinctia  “Orden al Mérito Policial” (Ordinul Meritul Militar) de catre Ministerul de Interne spaniol. Obiectivul cursului a fost Oferirea de informatii de baza pentru verificarea documentelor de identitate, de trafic si de calatorie, structurat pe cinci module diferentiate:

  • Legislatie penala legata de falsul in documente, si diferite acorduri in materie de Trafic.
  • Masuri de protectie a documentelor.
  • Metode uzuale de falsificare si cum se recunosc ele.
  • Documente concrete care se falsifica cel mai mult in Uniunea Europeana si terte tari.
  • Manipularea documentatiei false.

Pentru Manuel Torrus, Consilierul pentru Securitate din Coslada, “delincventii nu au frontiere iar fortele de securitate ale diferitelor tari ale Uniunii Europene trebuie sa cooperam pentru a preveni si urmari delictele cu mai multa eficienta”.

In ceea ce o priveste, Charo Arroyo, Consiliera pentru Imigratie, “participarea la acest curs a Atasatului de Interne al Ambasadei Romaniei, Eliodor Tanislav, este o dovada a relatiilor excelente pe care Primaria din Coslada le are cu toate institutiile romane. Intentia noastra este sa ne continuam munca si, daca este posibil, sa strangem si mai mult aceste bune relatii”.

Dupa ultimile date, din 1 martie 2011, in Coslada locuiesc 18.299 romani, ceea ce reprezinta 19,76% din populatia totala.

Concejalía de Inmigración
Ayuntamiento de Coslada
Avd. de la Constitución 21
28821 Coslada (Madrid)
Teléfono 34 + 606 71 23 68 / 34 + 916 27 82 00 (Ext. 2381)
Fax 34 + 916 73 83 58
En Facebook:
En Twitter: