Comunitatea Autonomă Aragón: Ziua Națională a României sărbătorită și la Sabiñánigo – Provincia Huesca

8

2 [640x480]

Peste 250 de români ce locuiesc în Pirineii Aragonezi au participat duminică, 6 decembrie, la celebrarea Zilei Naționale a României ce s-a desfășurat în Sabiñánigo – Provincia Huesca (Comunitatea Autonomă Aragón).

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Carpatos din Sabiñánigo, președinte – Maria Todoran, în colaborare cu Asociația Acasă din Zaragoza, președinte – Gabriela Lăcrămioara Mărginean.

3 [640x480]

Românii prezenți și invitații s-au bucurat de muzică populară românească susținută de către Costi Mocanu și formația Sentimental (soliste – Georgiana Balogh şi Georgiana Cîrstea), de poezii patriotice compuse și interpretate de Walter Adelin Buţurcă, şi nu în ultimul rând de tradiţionalele colinde româneşti interpretate de vocile reunite ale membrilor celor două asociaţii româneşti.

6 [640x480]

La eveniment au fost prezenți domnul Jesús Lasierra Asín – primarul oraşului Sabiñánigo şi domnul Alexandru Ion Steriu – Consul al României la Zaragoza, care, au salutat românii prezenți și i-au felicitat cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
În finalul activității, invitații au avut ocazia să savureze din produsele culinare românești pregătite de către gazdele evenimentului de la Sabiñánigo.

5 [640x480]

4 [640x480]