Clujul, locul întâi la Bacalaureat în ţară

Judeţul Cluj a obţinut şi în acest an cea mai mare rată de promovabilitate a promoţiei curente, la nivel naţional, peste 85,24%. „Aproape 2.000 din cei peste 3.100 de candidaţi admişi au avut medii peste 8, ceea ce este îmbucărător”, a spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Marinela Marc, citat de ebsradio.ro/:

„Asta înseamnă o bună calitate a actului de învățare în județ. Ceea ce mă bucură pe mine este că în acest an avem şi un liceu tehnologic, Liceul Economic, cu promovabilitate de 100%, pentru că ani la rând blamam învățământul tehnologic, între școlile cu rezultate bune, mai avem câteva colegii tehnice. Rămâne această întrebare: ce facem pentru cei cu procente mici, cei care au rezultate bune îi ştim, sigur că e uşor să iei promovabilitate 100% la Racoviţă unde îţi vine ultimul copil cu medie peste 9.50, la admiterea în liceu. E mai greu şi mai de lăudat un liceu tehnologic, unde îţi vine un copil cu medie sub 5 la Evaluare şi îţi e foarte greu să îl duci la o notă peste 6 la Bacalaureat. Acolo este chiar meritul muncii şi a insistenţei dascălilor, a planurilor personalizate de învăţare, a planurilor remediale, pe care şi le întocmesc anual, după o testare anuală, după teze, după încheierea mediilor”.

Şapte licee cu promovabilitate maximă

Şapte licee din judeţul Cluj au obţinut promovabilitate maximă la examenul de Bacalaureat, toate din Cluj-Napoca: Colegiile Economic şi Emil Racoviţă, Liceele Avram Iancu, Elf, Onisifor Ghibu, Nicolae Bălcescu şi cel Unitarian, în timp ce la altele 17 unităţi de învăţământ promovabilitatea a fost de cel puţin 90%.

Articol integral, aici!

Foto: observatornews.ro/ Profimedia Images