Catalonia: Campania „Din suflet pentru România” în plină acțiune

Asociaţia „Centrul Cultural Român din Catalonia” și parohia „Sfântul Ştefan cel Mare” din Arbúcies, provincia Girona au continuat și anul acesta -prin grija Stelei Vidrașcu – vicepreședinta asociației și a preotului Adrian Apostol-, campania „Din suflet pentru România” iniţiată  în 2014.

Acțiunile au fost organizate cu scopul de a colecta încălțăminte, dulciuri, haine şi jucării  pentru copiii aflați în dificultate din România și alimente pentru persoanele în vârstă din Centrele  de Îngrijire şi Asistenţă Socială.

Cu sprijinul firmei de transport Atlassib s-au timis în luna martie 2015 peste 200 l de ulei comestibil Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Târgu Neamţ, acțiune urmată de colectarea de haine, încălțăminte, dulciuri şi jucării pentru copii din diverse zone din România.

Primul transport a fost destinat unui număr de 60 de copii din satul Negrenii de Sus, județul Teșeorman (majoritatea copiilor aveau doar câte un rând de haine…) în urma apelului „Îmbracă un copil de Sfântul Paşte” lansat de preotul Bogdan-Cristian Danu pe un site de socializare în preajma Sărbătorilor de Paște. Acțiunea a fost primită cu multă emoție de către micuții din Negrenii de Sus, care s-au bucurat de haine și încălțăminte noi, jucării și multe dulciuri trimise cu multă dragoste de către românii din Catalonia.

1 2

Un alt transport a pornit spre Petrila, județul Hunedoara, unde, prin grija preotului Adrian Boantă coletele cu îmbrăcăminte, dulciuri și încălțăminte au ajuns la destinație: Organizaţia ”Salvaţi copiii”- Filiala Hunedoara.

3

Organizatorii transmit și pe această cale, mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în aceste acțiuni umanitare și firmei Atlassib pentru transportul gratuit și în siguranță a tuturor coletelor trimise din Catalonia spre România.

Campania „Din suflet pentru România” continuă!