Casa care se construiește în doar șase zile prin Thermodul System – O invenție realizată de un român

proiect casa mica tip Cernica-G4

Ești hotărât să te muți în casă nouă? Tehnologia Thermodul System este un motiv în plus să faci această schimbare. Printre românii celebri care au ajutat la evoluția societății se adaugă și Mathe Laszlo, un român originar din județul Sălaj. După ani de muncă și cercetare, Mathe a inventat un sistem revoluționar care îți permite să construiești în doar șase zile, o casă perfect izolată.

Românul care a inventat acest sistem a rămas modest și atent la nevoile oamenilor în materie de sisteme de izolare. Sistemul revoluționar se numește Thermodul System și garantează până la 90% conservarea energiei prin izolarea termică, fiind deja tot mai folosit în America, și Africa, dar și în Germania și Austria.

“Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai mulți ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piață din ce în ce mai mult. Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lăţimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui. Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice. Interspaţiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, după ce s-a montat armatura necesară (stâlpi, grinzi, centuri etc). Nu există operațiuni de decofrare. Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii. O soluţie inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică” a dezvăluit Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System.

Mathe Laszlo și-a dorit să găsească o soluție fiabilă atât pentru mediul înconjurător cât și pentru oameni, înțelegând nevoile generației Y și nevoia lor scăzută de a deține proprietăți scumpe ale căror ipoteci le-ar seca mai mult de jumătate din venituri.

E mai ieftin decât o casă normală?

“Categoric DA. Când vorbim de o casă la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20-30% mai mici decât la o casă tradițională. Și aici vorbim de o construcție ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurător, dar nu în ultimul rând perfect izolată. Îmi este milă de oamenii care cred că dacă au lipit polistiren  de 10 cm pe exteriorul casei au o locuință izolată. Da, este mai bine decât nimic, dar diferența nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină dar nu îmi pun ciorapi și căciulă, am toate șansele să îngheț. Și atenție! La prețuri mai mici decât o casă din cărămidă (care a fost inventată cu aproape 100 de ani în urmă), izolată de formă”, a mărturisit Mathe Laszlo, inventorul tehnologiei Thermodul System.