Bruxelles: Românii din diaspora pot face multe pentru România

49

PSD Belgia racordată la două sisteme politice: România şi Belgia

Deşi plecaţi din ţară, românii din Diaspora pot face multe pentru România. Ca filială a unui partid politic este normal ca alegerile generale care se vor desfăşura în România în toamna anului 2012, să fie prioritatea activităţii noastre. “Suntem conştienţi că oferta USL este cea mai potrivită pentru România contemporană. Vom avea o abordare directă, vom urmări expunerea românilor din Diaspora la problemele reale ale României, iar împreună vom găsi soluţii fezabile care se pot implementa printr-o Guvernare coerentă”, preciza Dan Luca, preşedintele PSD Belgia.
Trăim în Belgia şi dorim să avem o inserţie perfectă în ţara de adopţie. “Având în vedere că pe 14 octombrie 2012 vor avea loc alegerile locale în Belgia, iar românii pot vota şi chiar candida, suntem deja în negocieri avansate cu Partidul Socialist Belgian pentru a avea colegi de la PSD Belgia pe listele electorale ale PS, cu şanse reale de a deveni consilieri locali în cadrul primăriilor în raza cărora locuiesc”, sublinia Anda Ghiran, Secretar Executiv al PSD Belgia.
Este importantă implicarea politică a românilor din Diaspora şi sprijinirea lor în a face acest pas. Codruţa Filip, Preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Belgia, menţiona: “Este crucial ca la alegerile locale din ţările europene, acolo unde există o masă critică de români, să se facă demersuri ca românii să candideze pentru poziţiile politice din ţara de adopţie. Trebuie găsite strategii realiste pentru situaţia actuală şi gândite proiecte politice pentru următoarea generaţie încă de acum”.
Există şi proiecte speciale pe care le vom dezvolta, ţinând seama că atribuţiile noastre acoperă şi capitala comunitară, Bruxelles. Departamentul Afacerilor Europene, pe care îl coordonăm la nivel de Diaspora, este foarte apreciat, fiind la un an de existenţă. Vom continua să cream structuri de dezbateri pentru a găsi soluţii prin care România să fie calibrată la structura comunitară. Efectele acestui mecanism: consolidarea României ca a 7-a putere politică europeană, o mai bună absorbţie a fondurilor europene, o mai bună dezvoltare a României şi implicit o mai bună calitate a vieţii pentru români.
Românii care trăiesc în Belgia şi care cred că au ceva de spus “României politice”, se pot alătura echipei PSD Belgia printr-un simplu e-mail trimis la adresa dan.luca@psdbruxelles.eu.

Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot obţine de la
Dan Luca (telefon: 00 32/485 624 542)
www.psdbruxelles.eu