Asturias: Expoziţie de fotografie românească

3

Vernisajul expoziţiei de fotografie a avut loc duminică, 23 martie, la Auditorio Principe Felipe, din oraşul Oviedo, Spania, însă aceasta mai poate fi văzută până pe 6 aprilie.

Desemnat în 2010 „Fotograful anului” de către Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR), Sorin Onișor are la activ peste douăzeci de expoziții personale de fotografie și mai mult de 40 de expoziții colective. Primind numeroase distincții la diverse concursuri de fotografie, Sorin Onişor este supranumit și „fotograful satului românesc”.

Originar din Caransebeș, Bogdan Comănescu a început studiul artei fotografice fiind stabilit în Germania, dar s-a întors in România pentru a-si urma chemarea sufletului către țara natală. Având un portofoliu impresionant de lucrări valoroase, Bogdan a expus atât în țara, cât și în străinătate.

Împreuna, cei doi fotografi organizează workshopuri de fotografie în România, sub brandul „Marea Hoinăreală”, la care participă atât români, cât și străini care doresc să descopere țara noastră prin intermediul obiectivului fotografic.

Levi Căpătan este artist fotograf din Galați, stabilit în orașul Zaragoza din Spania, care a intrat în lumea fotografiei de mai bine de cinci ani iar in 2013 a participat la un workshop organizat de Marea Hoinareală în Delta Dunarii și s-a îndrăgostit de fotografia de peisaj. Aceasta este cea de-a doua expoziție pe care Levi o inițiază pentru a-și promova țara și valorile românești în Spania, prima organizând-o în Zaragoza.

Evenimentul are loc cu sprijinul mai multor organizații atât din Spania: Banca de Alimente Asturias și Primaria orașului Oviedo, Levi`s Photography, cât și din România: Marea Hoinăreală, Asociația EquiLife, și Institutul Limbii Române.

Mai multe amănunte, aici:

http://www.forbes.ro/Expozitie-de-fotografie-romaneasca-in-spania-aceasta-este-tara-mea-romania_0_10384.html