Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătoriă în San Pedro del Pinatar, regiunea Murcia, Spania

Asociația Hispano-Rumana: Un Corazon, Dos Mares – Acoramar a organizat, în data de 20 mai 2018, un eveniment aniversar care a marcat deopotrivă Ziua Românilor de Pretutindeni și Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul a avut loc în San Pedro del Pinatar, regiunea Murcia, Spania.

Printre colaboratori, sponsorii și susținătorii evenimentului s-au numărat: Primăria San Pedro del Pinatar, Centrul de Ocio y Artes Emergentes din aceeași zonă, dar și magazinul de produse românești Alex, Mini Market de Acasă, Restaurantul La Maria și traducătorul autorizat Marius Liviu Dojană.

La eveniment au participat oficialități din partea autorității locale spaniole, oficiali reprezentând Consulatul Onorific al României din Murcia, preoți români și profesoarele de la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (Dorina Apostol și Lucica Loliceru), reprezentanți ai mai multor asociații ale românilor din diverse localități sau regiuni ale Spaniei, formații artistice, precum și elevii cursului LCCR din San Pedro del Pinatar aflați sub coordonarea profesoarei Ionela Dojană.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat al României, continuând, apoi, cu un variat program folcloric românesc, vizitarea unor expoziții, degustare de bucate tradiționale românești, cântece și dansuri populare. Asociația Acormar mulțumește, și pe această cale, tuturor invitaților și celor care au contribuit la realizarea evenimentului – colaboratori, sponsori și voluntari.