Ziua Națională a României sărbătorită la Paris

În perioada 5-6 decembrie 2022, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat la evenimentele care s-au desfășurat în Franța cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, organizate de către Ambasada României în Republica Franceză.

„Ne bucurăm că reușim să ne reunim pentru a sărbători o zi atât de importantă din istoria noastră. Echipa Departamentului a fost prezentă la evenimentele dedicate Zilei Naționale desfășurate în mai multe zone ale lumii, începând cu data de  29 noiembrie. Am fost la Chicago, Londra, Madrid și încheiem la Paris. Ne-am simțit ca acasă peste tot, am întâlnit comunități de români de care suntem mândri și cărora le suntem recunoscători că fac cinste României. 

Revenind la momentul pe care îl sărbătorim astăzi, doresc să aduc mulțumiri Franței că ne-a susținut în cel mai important lucru pe care l-au realizat românii vreodată, întregirea neamului românesc. Din 2007, România a devenit membră a Uniunii Europene, a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare și a devenit mai puternică. Nu putem subestima evoluția României în cadrul comunității europene. 

Pe mai departe, pasul cel mai important pe care îl pot face românii de pretutindeni este să fie și mai uniți, să simtă că fac parte dintr-o singură Românie. În același timp, e datoria noastră, a statului român, a Guvernului, să sprijinim românul acolo unde se găsește. Finanțările nerambursabile pe care le acordăm anual au tocmai acest scop, de a susține proiectele comunităților românești. Să nu ne uităm țara, familia și tradițiile, să ne ajutăm indiferent unde ne-am afla, pentru asigurarea bunăstării comunității”, a declarat secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Comunicat și imagini: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP)