Ziua Naţională a României sărbătorită printr-o campanie a turismului românesc şi o acţiune umanitară

promo-romania-1-dec-2016-800x600

Asociația Ulpia Traiana din Benidorm (Alicante) a ales să marcheze, anul acesta, Ziua Naţională a României prin două activităţi distincte, cu scopuri bine definite: un eveniment de promovare a turismului românesc şi o campanie de donare de sânge. 3-800x600

Acţiunea de informare asupra turismului românesc a avut scopul de a stârni interesul celor care nu cunosc România şi curiozitatea acestora pentru a o vizita. Activitatea a fost organizată în colaborare cu firma de turism MiKa Viajes Benidorm şi a fost sponsorizată de către DIGI mobil, Carmangeria Românească şi World Travel, cărora Asociația Ulpia Traiana le mulțumește și pe această cale. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Social “Jose Llorca Linares”, în baza unei excelente colaborări, ca de fiecare dacă, cu conducerea acestui centru, reprezentată de Mercedes Moreno (director). Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai asociaţiilor culturale, muzicale, sociale, de vecini, cu sediul în Benidorm, precum şi profesori din şcolile din Benidorm.

img_7072-800x600

Toţi participanţii au avut ocazia să asculte informaţii despre turismul românesc şi să vizioneze imagini superbe din România. Informaţiile au fost prezentate de Mihaela Moisa, Marilena Coşarcă şi Dorina Apostol, reprezentante ale organizatorilor. La acţiune au fost prezenţi şi membri ai Guvernului Local al Primăriei Benidorm, în frunte cu Maria Jesus Pinto, consilier pe probleme de participare cetăţenească. La finalul acţiunii, cele aproximativ 100 de persoane prezente s-au delectat degustând produse tradiţionale româneşti specifice Crăciunului, oferite de Carmangeria Românească.

img_7061-800x600

Al doilea moment ce a marcat Ziua Naţională a României a fost o acţiune umanitară – mai exact, o campanie de donare de sânge, organizată în colaborare cu centrul de transfuzii din Alicante. Asociația Ulpia Traiana a iniţiat acest proiect în urmă cu cinci ani şi organizează cel puţin o dată pe an o acţiune specifică în acest sens. Scopul este de a contribui la educarea românilor în ceea ce priveşte donarea de sânge, în condiţiile în care există o informare deficitară la acest capitol, de multe ori oamenii fiind în posesia unor date eronate.

unnamed-800x600

În acest context, Asociația Ulpia Traiana a realizat mai multe campanii de informare şi sensibilizare, la început cu sprijinul medicilor spanioli, iar acum cu sprijinul medicilor români care s-au implicat în educarea comunităţii (asociaţia îi mulţumeşte, pe această cale, lui Claudiu Gherman, membru al Asociaţiei Ulpia Traiana şi medic în Albir, Provincia Alicante). Informaţiile despre donarea corectă au fost traduse în limba română de către Marian Apostol, vicepreşedinte al asociaţiei. Activitatea s-a desfăşurat la sediul Primăriei din Benidorm, gazdă excelentă a tuturor acţiunilor planificate şi desfăşurate aici de către asociaţie.

Redacția OR

img_7075-800x600

img_7029-800x600

img_7065-800x600

img_7063-800x600

img_7060-800x600

img_7050-800x600

img_7026-800x600

14-800x600