„Zilele Culturii Germane din Banat” sărbătorite la Timișoara

15

Forumul Democrat al Germanilor din Banat organizează la Timișoara cea de-a XVI-a ediție a „Zilelor Culturii Germane din Banat” – „Heimattage”. Manifestările se vor desfășura sâmbătă, 15 iunie a.c., începând cu ora 11:00, la Opera Națională Română, scrie stiriletransilvaniei.ro

Șvabii bănățeni sărbătoresc în acest an și împlinirea a 25 de ani, de la deschiderea Casei „Adam Müller-Guttenbrunn”, cămin pentru persoane în vârstă și sediul Forumului Democratic al Germanilor din Banat. Clădirea este cunoscută și sub numele de „Casa Germană”.

La fel ca în fiecare an, la „Zilele Culturii Germane”, organizatorii așteaptă peste 1.000 de participanți din tot Banatul şi din Germania. În cadrul evenimentului vor defila 250 de perechi de dansatori în costume tradiționale șvăbești, care vor putea fi admirați la parada care se va desfășura duminică, 16 iunie a.c., în Piața Libertății din Timișoara.

De asemenea, în Piaţa Libertăţii se va desfăşura, între 15 şi 16 iunie, și Târgul “Made in Banat”, la care vor participa toate firmele germane care îşi desfășoară activitatea în regiune.

„Zilele Culturii Germane din Banat” sunt un prilej de revenire acasă a celor care au emigrat și de reunire cu membrii comunității șvăbești rămase pe meleagurile românești. Evenimentul este cea mai mare și mai importantă manifestare culturală a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Sursă text și foto: stiriletransilvaniei.ro