World Smile Day – Ziua Zâmbetului, sărbătorită astăzi

Celebrată în prima zi a lunii octombrie din 1999 în întreaga lume, Ziua Zâmbetului – World Smile Day a fost inițiață de artistul americanul Harvey Ball, din Worcester, Massachusetts, care a inventat în 1963 ”faţa zâmbitoare/Smiley Face”. Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai uşor de recunoscut pe planetă, pentru stările de bună voinţă şi voie bună. Preocupat de supra-comercializarea simbolului său şi modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piaţă, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului şi a ales prima zi de vineri a lunii octombrie. World Smile Day a fost organizată înpremieră în 1999, în oraşul natal al lui Smiley, ea devenind, ulterior, cunoscută în întreaga lume. Fundaţia Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului. Sărbătorită în numeroase oraşe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, manifestările dedicate Zilei Zâmbetului îmbină spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, teatru de păpuşi, concursuri de baloane și… multe zâmbete.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunar



Îți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.