Acțiune umanitară „SOS România” – Voluntar pentru o zi: Ovidiu Burdușa, secretar de stat al DRP

Voluntar pentru o zi: Ovidiu Burdușa, secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Acțiunea de vineri, 22 ianuarie 2021 reprezintă o continuitate a ciclului de acțiuni umanitare “SOS România”, acțiune dezvoltată de-a lungul anilor de către voluntarii ARI care au trimis cantități importante de ajutoare familiilor nevoiașe și copiilor defavorizați  din mai multe localități și orfelinate din România.

Cadourile au fost pregătite de membrii ARI în preajma sărbătorilor de iarnă pentru a fi distribuite conform tradiției din ultimii 15 ani, la început de an. Aproape toți copiii din centrele instituționalizate din județul Vrancea respectiv din localitățile Dumbrăveni, Focșani, Odobești, Panciu și Mărășești au primit cadouri prin intermediul acestei acțiuni.

„Împreună cu Ovidiu Burdușa am trăit emoții de nedescris dăruind aceste cadouri, discutând cu copiii și adolescenții instituționalizați; am fost impresionați despre viziunea acestor minunați copii față de viața de zi cu zi. Atât eu cât și Ovidiu Burdușa le-am promis că ne vom întoarce pentru a le povesti inclusiv despre experiența de emigrant, ce înseamnă să fii străin într-o altă țară” a declarat președintele Terteleac.

Acțiunea a fost sprijinită de președintele consiliului județean Vrancea, Cătălin Toma, care a coordonat relația și programul distribuției cadourilor in centrele subordonate.

Președintele Toma i-a invitat pe domnii Terteleac și Burdușa la o discuție unde au fost abordate argumente precum îmbunătățirea relației cu vrâncenii din Italia, atragerea investițiilor străine și a oamenilor vrânceni din străinătate. Înființarea unui prim-parc industrial în județul Vrancea și deschiderea totala a județului către investitori reprezintă priorități în activitatea celor trei vrânceni: Burdușa, Terteleac și Toma.

„Reînnoim apelul către românii de pretutindeni susținut de această dată de Ovidiu Burdușa, secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și anume, de a continua să fim solidari cu cei aflați în nevoie. În același timp, ne dorim ca prin intermediul acestor acțiuni să fim un exemplu de urmat, alăturându-se inițiativei câți mai mulți membri ARI și români din străinătate. Și nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor ARI și susținătorilor principali ai acestei acțiuni: Teodor Blendea, familia Bellucci, Dino Porratta, Elephant Moving SRL și partenerului nostru de drum, doamna Maria Grazia Passeri” a mai declarat președintele Terteleac.

Comunicat și foto: Asociația Românilor din Italia

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.