Videoconferință cu reprezentații partidelor din România rezidenți în Spania

În pregătirea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020, Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, la 10 septembrie a.c., o videoconferință cu reprezentații partidelor din România rezidenți în Spania.

Au fost abordate aspecte logistice legate de organizarea scrutinului electoral la secțiile de votare din străinătate, precum și aspecte legate de asigurarea tuturor condițiilor sanitare impuse de autoritățile din țara-gazdă, în beneficiul alegătorilor. Cu această ocazie, au fost trecute în revistă măsurile de protecție necesar a fi implementate la sediul secțiilor de votare pentru protejarea atât a alegătorilor, cât și a membrilor secției de votare.

Cu acest prilej a fost comunicat acordul autorităților spaniole pentru organizarea alegerilor pe teritoriul Spaniei, precum și posibilitatea revizuirii deciziei în funcție de evoluțiile epidemiologice. De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au comunicat participanților stadiul discuțiilor cu delegațiile guvernului din comunitățile autonome din Spania.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a reamintit importanța creșterii vizibilității votului prin corespondență, un instrument extrem de util și sigur în special în condițiile actualei epidemii de coronavirus. A făcut apel la cei prezenți în cadrul reuniunii să contribuie la promovarea acestei modalități de vot având în vedere timpul limitat rămas la dispoziție pentru exprimarea acestei opțiuni.

De asemenea, pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare, șeful misiunii diplomatice a solicitat implicarea partidelor din România în a asigura reprezentarea în mod adecvat în cadrul tuturor secțiilor de votare.