Videoconferință cu reprezentanții mediului asociativ și ai grupurilor civice din Spania

Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat, miercuri, 6 mai a.c., o videoconferință cu reprezentanții mediului asociativ și ai grupurilor civice, care și-au notificat de-a lungul timpului, la ambasadă sau la oficiile consulare românești, activitatea pe teritoriul Spaniei.

La videoconferință a fost invitat Consilierul de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale, Sandra Pralong, și Secretarul de Stat în cadrul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa.

Cei peste 45 de invitați prezenți la videoconferință au discutat despre provocările cu care mediul asociativ și grupurile civice din Spania se confruntă în această perioadă dificilă marcată de pandemia cu coronavirus, dar și modul în care DRP poate veni în sprijinul cetățenilor români de pretutindeni.

Cei doi oficiali români au prezentat activitatea instituțiilor pe care le reprezintă, și au pus accent pe demersurile întreprinse în contextul pandemiei, exprimându-și întreaga disponibilitate de a intensifica colaborarea cu mediul asociativ din Regatul Spaniei.

Având în vedere restricțiile impuse de starea de urgență din România și Spania în perioada următoare, a fost stabilit ca mod de lucru, organizarea de videoconferințe în mod constant pe teme diferite de interes pentru cetățenii români din Spania.

În acest context, următoarea videoconferință organizată de către Ambasada României la Madrid se va desfășura pe data de 11 mai, când vor participa profesori de la Cursul de limbă, cultură și civilizaţie românească (LCCR) din Spania.

La acestă videoconferință va participa, în calitate de invitat, Daiana Theodora Cuibuș, Director General al Institutului Limbii Române de la București.

A consemnat: Mircea Fluieraș