Un român de succes pe scena turismului din Spania

11

Domeniul turismului şi cel ospitalier înfloresc an de an la nivel mondial, fiind estimat să ajungă la un număr de 325 milioane de locuri de muncă până în anul 2021, conform World Travel and Tourism Council. Această dezvoltare continuă implică o cerere tot mai mare de lideri certificaţi în domeniu, dinamici şi educaţi în spiritul unei pieţe în continuă schimbare, tot mai sofisticată şi concurenţială.

Dintre milioanele de români care au emigrat în Europa mulți au înțeles că au șansa vieții lor să se descopere cine sunt, că au posibilitatea să se reinventeze în țări unde competiția este cheia succesului. Unii excelează în diverse domenii de activitate, alții încă sunt tentați să se întoarcă la servitute în România atâta timp cât guvernarea le oferă „un ajutor”.

Lucian Piricz Butiri este unul dintre românii din Spania care a înțeles că fără muncă, sacrificii și perfecționare nu poți progresa. A pornit de la zero, a muncit ani de zile fără vacanțe și a învățat de la spanioli tot ce a fost pozitiv în domeniul turismului, în relația cu angajații și viața de zi cu zi, și a ajuns pe culmi. Pe lângă zecile de apartamente pe care le deține în mijlocul Madridului în care găzduiește turiști sosiți din toate colțurile lumii, Lucian Piricz Butiri a deschis porțile unui nou hotel în provincia Huelva din Spania.

Inaugurarea oficială a Hotelului Ciudad de Lepe a avut loc joi, 27 aprilie a.c., în orașul Lepe, în prezența primarului Juan Manuel González, a autorităților locale și regionale, precum și a unor rezentanţi ai mediului de afaceri din regiune și mass-media. Hotelul vine în întâmpinarea nevoilor de cazare ale turiştilor, dar şi în organizarea evenimentelor festive.

Fervent observator şi analist al schimbărilor şi oportunităţilor din domeniul hotelier, Lucian Piricz Butiri (un ardelean pentru care munca, seriozitatea și responsablitatea sunt prioritare) a învăţat să vină în întâmpinarea clientului din clasa medie, pe care l-a studiat îndelung. Atent la orice detaliu, a reuşit să transpună în afaceri o filosofie sănătoasă şi să pună în valoare istoria locurilor cu bonton din diverse regiuni ale Spaniei, pe care le-a preluat şi în care a investit bani, timp şi energie. Priveşte norocul prin prisma expresiei „omul potrivit la locul potrivit” și se ghidează după motto-ul „nimic nu este imposibil”.

A consemnat: Kasandra Kalmann Năsăudean

Nota redacției OR: Lucian Piricz Butiri a fost nominalizat și premiat în cadrul Campaniei „Noi susținem excelența!” – Ediția I, care s-a desfășurat în ianuarie 2016 la Benidorm (Spania), cu Premiul de Excelență pentru întreaga activitate turistică.