Ucraina: IEH a semnat protocolul de colaborare cu Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi

Zvetlana Preoteasa, director general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni a semnat protocolul de colaborare cu Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuţi, Ucraina

semnare protocol 3 [640x480]

În data de 10 mai 2015, la Cernauţi a fost inaugurat Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi. Cu acest prilej, între Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni şi instituţia nou creată a fost semnat un parteneriat cultural. IEH a facut şi o donaţie de carte românească Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi.

Zvetlana Preoteasa, director general IEH a afirmat că îşi doreşte ca astfel de centre culturale româneşti să fie înfiinţate în toate comunităţile româneşti.

„Suntem români şi ne bucurăm de naşterea Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi de la Cernăuţi. Este extraordinar că acest eveniment remarcabil pentru comunitatea românescă din Bucovina are loc la doar o zi distanţă de 9 mai, Ziua Independenţei României şi Ziua Europei”  a declarat directorul general IEH.

Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” găzduieşte și o librărie românească.  Obiectivul principal al Centrului îl constituie activitatea de păstrare, afirmare şi promovare a identităţii româneşti şi promovarea imaginii României în regiunea Cernăuţi.

Notă: Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni, este organizat şi functionează ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică proprie , în subordinea Ministerului Afacerilor Externe şi în coordonarea ministrului delegat pentru relatiile cu românii de peste hotare.

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români în cadrul comuniăţilor istorice româneşti din afara teritoriului României şi nu numai.

centrul hurmuzachi 2 [640x480]  semnare protocol svetlana [640x480]