Tinerii interesați de o carieră în administrația publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Tinerii români interesați de o carieră în administrația publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenți sau recent absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării.

Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/profil și va putea fi accesat până la data de 9 mai 2017, ora 23:59. Ediția aniversară a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a, se va desfășura în intervalul 17 iulie – 18 septembrie și pune la dispoziția tinerilor interesați 100 de poziții de intern în peste 75 de domenii de studii. Participanții la Program vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 lei/ lună pentru amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, în condițiile în care vor lua parte la activitățile comune sau specifice instituției-gazdă cel puțin 6 ore/ zi.

Calendarul de organizare și desfășurare a ediției 2017 a Programului de Internship este structurat astfel:

· 24 aprilie – 9 mai: depunerea candidaturilor online;

· 9 mai – 28 mai: evaluarea candidaturilor online;

· 29 mai – 18 iunie – interviuri online;

· 26 iunie: anunțarea rezultatelor;

· 17 iunie: deschiderea Programului de Internship;

· 18 septembrie: închiderea Programului de Internship.