Tabără de spiritualitate și cultură românească la Roquetas de Mar, Spania

      

Copii și tineri din comunitățile românești din regiunea Andalucia, Spania s-au aflat în perioada 8-14 iulie 2018 în tabăra de spiritualitate și cultură românească de la Roquetas de Mar, se menționează într-un comunicat IEH.

Participanții au apreciat faptul că au avut posibilitatea să lege noi prietenii și să-și îmbunătățească modul de comunicare şi relaţionare în limba română.

Cei 35 de copii și tineri au beneficiat de cursuri de limba şi literatura română şi de formare duhovnicească, dar au participat și la ateliere dedicate istoriei României și personalităților care au marcat evenimentul Marii Uniri.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Roquetas de Mar a fost prima dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 8 iulie-4 august 2018  în Roquetas de Mar, Almeria și Madrid, Spania.

Taberele sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni,  Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia.