Starea de alertă a fost prelungită de guvern cu încă 30 de zile

Guvernul a aprobat în ședința de marți, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021, fiind păstrate toate restricțiile care sunt în prezent în vigoare, inclusiv obligativitatea măștii de protecție și interdicția de circulație pe timpul nopții.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 a fost adoptată în forma propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Principalele măsuri sunt:

  • Necesitatea menținerii obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, astfel încât să acopere nasul şi gura.
  • Interdicția desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Interdicția organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Interdicție de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Foto: Administrația Prezidențială