Spaniolul Amancio Ortega, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din lume: Pontegadea Inversiones şi-a majorat cu 27,7% patrimoniul imobiliar

Pontegadea Inversiones, compania lui Amancio Ortega, fondatorul Inditex, şi-a majorat cu 27,7% patrimoniul imobiliar, în 2016, informează El Pais. Compania a achiziţionat mai multe proprietăţi în Spania, Statele Unite şi Marea Britanie.

Spaniolul Amancio Ortega este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din lume, în 2016, ocupând în clasamentul Forbes locul întâi în topul celor mai bogaţi oameni din Europa şi locul patru în lume, cu o avere netă estimată la 83,7 miliarde de dolari.

Pontegadea Inversiones, ce aparţine grupului Amancio Ortega, proprietarul lanţurilor de magazine Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Dutti, şi-a majorat anul trecut investiţiile în domeniul imobiliar la 8.520 milioane de euro, o creştere 1,850 milioane faţă de 2015.

Tranzacţiile cum ar fi achiziţionarea Turnului Cepsa Tower din Madrid, a turnului de birouri Southeast Financial Center din Miami sau Casa Almack, la Londra, au fost printre principalele operaţiuni derulate de companiei anul trecut.

Pontegadea Inversiones a achiziţionat imobilul din Madrid, al doilea cel mai înalt din Spania, pentru 490 de milioane de euro. O a doua mare achiziţie a companiei, cea din Miami, Statele Unite, a valorat 470 de milioane de euro, în vreme ce Casa Almack din Londra a costat nu mai puţin de 320 de milioane de euro.

Compania deţinută de Ortega a mai cumpărat clădirea Tiffany din San Francisco, Statele Unite, cu 130 de milioane de euro şi un hotel de lux din New York, cu 61 de milioane de euro.