Spania: „UE mai aproape de tine” – Întrevederi cu copii români din Arroyomolinos și Coslada

33

2

Ambasada României la Madrid a reluat și în acest an ciclul de reuniuni „UE mai aproape de tine” cu copii de origine română, elevi ai profesorilor coordonatori de limba română – parte a programului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR).

Anamaria Almăşan, consilier pentru afaceri europene în cadrul Ambasadei României din Madrid, s-a reunit cu copii români, colegii lor de clasă și cu Prof. Paula Manolache de la Colegiul public El Torreon din Arroyomolinos, precum și cu copiii coordonați de Prof. Mihaela Ispas de la Colegiul San Pablo din Coslada.

Desfășurate într-o manieră interactivă și distractivă și contând pe numeroase jocuri și povești din diverse state europene, reuniunile au urmărit apropierea elevilor de valorile şi simbolurile europene. De asemenea, o atenție specială a fost acordată diversității culturale europene şi apartenenţei României la UE.

Ciclul de reuniuni din acest an a început la 27 martie, cu reuniunea de informare organizată la sediul Ambasadei la care au participat profesorii parte a programului LCCR și responsabilii pentru educație și, respectiv, comunicare, din Oficiul Parlamentului European și Reprezentanța Comisiei Europene de la Madrid. Datorită sprijinului profesorilor de limbă română, ciclul de seminarii „UE mai aproape de tine” se derulează în lunile mai şi iunie 2014 și se adresează unui număr de aproximativ 550 de elevi de origine română şi colegii lor de curs din Comunitatea Madrid.

Ambasada României doreşte să mulţumească şi pe această cale şcolilor unde învaţă elevii de origine română, precum şi Reprezentanţei Comisiei Europene, Centrului de Documentare Europeană din Comunitatea Madrid și Centrul de informare Europe Direct Coslada pentru deschiderea manifestată faţă de iniţiativa Ambasadei şi întreg sprijinul acordat.

O fotocronică a evenimentului se găseşte pe pagina de Facebook a Ambasadei

https://www.facebook.com/ambasada.madrid