Spania, principala destinație turistică a britanicilor pentru 2021

Asociația agențiilor de turism și a operatorilor de turism din Regatul Unit (ABTA) a efectuat un sondaj în rândul membrilor săi (peste 4.300 de companii asociate) pentru a afla care destinații vor fi preferatele britanicilor în 2021 și care vor fi principalele tendințe de călătorie, scrie tourinews.es.

După cum a fost raportat în ziarul TravelMole, britanicii vor paria pe destinații cunoscute pentru a putea călători din nou anul viitor, motiv pentru care Spania conduce clasamentul cu 33%, conform sondajului, urmată de Franța cu 19%, precum și de SUA (17%), Italia (16%) și Grecia (14%).

Top 10 destinații preferate de britanici pentru a fi vizitate în 2021:

  • Spania (33%)
  • Franța (19%)
  • Statele Unite (17%)
  • Italia (16%)
  • Grecia (14%)
  • Portugalia (9%)
  • Germania (8%)
  • Croația (5%)
  • Olanda (4%)
  • Australia (4%)

Din același sondaj, ABTA a stabilit și care vor fi principalele tendințe. În plus față de angajamentul menționat anterior pentru „vechii favoriți”, există și persoane care doresc să viziteze destinații unde nu au mai fost niciodată. De asemenea, sondajul evidențiază teama de a călători în croazieră, tendința către turismul rural și, mai presus de toate, importanța pe care călătorii o acordă sfaturilor experților în călătorii.

De fapt, britanicii sunt acum cu 20% mai dispuși să consulte un profesionist pentru a-și organiza călătoria. Ei consideră că securitatea pachetului de vacanță și informațiile actualizate disponibile agențiilor de turism, sunt vitale. ABTA subliniază că această încredere depusă de clienți este o reflectare a muncii agențiilor și operatorilor care „au făcut un pas mai departe pentru a ajuta clienții în acest an”.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.