Spania nu va acorda prioritate vaccinării în comunitățile dependente de turism

Nu există intenția guvernului spaniol de a modifica distribuția vaccinurilor pentru a acorda prioritate imunizării acelor comunități autonome care au o dependență specială de turism, precum: Insulele Baleare, Insulele Canare, Comunitatea Valenciană și Andaluzia. Acest aspect a fost subliniat foarte clar de către secretarul de stat pentru sănătate, Silvia Calzón, scrie tourinews.es/.

În timpul unei vizite instituționale la Mallorca pentru a vizita spitalul Son Llàtzer al cărui laborator a fost renovat, secretarul de stat a fost întrebat despre posibilitatea ca statul să distribuie mai multe doze acelor comunități considerate dependente de turism, la care Silvia Calzón a răspuns foarte tranșant că „obiectivul principal este să ajungem la capătul acestui coșmar împreună”.

Potrivit Diario de Mallorca, Silvia Calzón a subliniat că strategia de vaccinare a fost convenită cu guvernele regionale și că „se bazează pe principii etice foarte clare”.

Conform datelor de la Exceltur, regiunile autonome în care turismul are cea mai mare pondere sunt Insulele Baleare (44,8% din PIB), Insulele Canare (35%), Comunitatea Valenciană (15,5%) și Andaluzia (12,5%).

În timp ce Spania renunță la această opțiune, alte destinații turistice concurente din zona mediteraneeană precum, Croația, Egiptul, Grecia sau Turcia, și destinațiile Mauritius sau Republica Dominicană, au acordat prioritate de vaccinare tuturor lucrătorilor din sectorul vacanțelor.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: TUI