Spania își va schimba fusul orar, pentru creșterea productivității

25

Deputaţii spanioli au anunţat că vor discuta referitor la revenirea Spaniei la fusul orar pe care îl au Marea Britanie şi Portugalia, cu scopul de a îmbunătăţi productivitatea muncii, relatează BBC News online.

În prezent, Spania se află în fusul orar UTC+1 (GMT+2), pe când Portugalia şi Marea Britanie sunt cu o oră în urmă.

Documentul propus de o comisie a Parlamentului spaniol menţionează că „în decursul a 71 de ani, Spania nu s-a aflat în fusul orar corect”.

În 1942, dictatorul spaniol Francisco Franco a modificat fusul orar al statului, instituind Ora Europei Centrale (UTC+1), pentru a sincroniza timpul cu Germania nazistă (GMT+1).

„Noi dormim aproape cu o oră mai puţin decât este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”, susţine comisia, subliniind că „acest fapt a avut un efect negativ asupra productivităţii” populaţiei.

Astfel, potrivit documentului, spaniolii mănâncă, pleacă de la locul lor de muncă şi se culcă mai târziu decât vecinii lor europeni.

„Orarul nostru este determinat mai mult de soare, decât de ceasornic. Luăm prânzul la ora 13.00, iar cina la ora 20.00, conform soarelui, dar ceasornicul arată că este ora 15.00 şi, respectiv, ora 22.00”, afirmă deputaţii.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunar



Îți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.