Spania își deschide granița pentru britanici, Regatul Unit interzice călătoriile internaționale până în iulie

Ieri, 23 martie, Consiliul de Miniștri al Spaniei a fost de acord să ridice restricțiile de conectivitate cu Marea Britanie. Trebuie remarcat faptul că, începând cu 22 decembrie 2020, Spania limitează sosirea zborurilor directe și a navelor de pasageri din Regatul Unit, permițând doar debarcarea celor ocupate de cetățeni sau rezidenți spanioli sau andorrani, relatează tourinews.es/. Restricția se încheie marți, 30 martie 2021.

Cetățenii britanici da, turiștii nu

Schimbarea criteriilor din Spania permite sosirea în țară a oricărui călător din Regatul Unit, cu toate acestea, numai cetățenii britanici care au o cauză justificată, cum ar fi munca sau studiile, pot călători. Turiștii vor trebui să aștepte.

Guvernul Regatului Unit va prelungi interzicerea călătoriilor de agrement în străinătate până cel puțin pe 30 iunie. Executivul va consolida controalele la frontieră și orice persoană care încearcă să părăsească țara fără un motiv justificat în mod corespunzător – cum ar fi munca sau studiile – va fi amendată cu 5.000 de lire sterline (puțin peste 5.800 de euro).

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pentru The Telegraph că „al treilea val (în Europa) este în creștere, datorită noilor variante, și este foarte important să protejăm progresele înregistrate până acum”.

Această măsură este o lovitură gravă pentru destinațiile turistice spaniole, ale căror speranțe pentru vară depind într-o mare măsură de faptul că britanicii – principala piață sursă – pot călători.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: Matthew Hancock, Secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie

Sursa foto: Hannah McKay – WPA Pool

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.