Spania: Arestată pentru postarea unei fotografii pe Facebook

Agenţii Poliţiei Naţionale spaniole au arestat în Valladolid o femeie de 50 de ani pentru publicarea unei fotografii nud a unui fost prieten pe reţelele sociale, fără consimţământul acestuia.
Arestata a utilizat imaginea pentru crearea unui profil pe Facebook fără consimţământul persoanei care apărea în fotografie, informează surse din poliţie, citate de portalul Terra.
Femeia a fost arestată după ce, în luna decembrie a anului trecut, un bărbat a depus o plângere la Poliţie motivând că cineva a folosit o imagine a sa în care apare nud, ca imagine a unui profil pe reţeaua socială amintită, ceea ce i-a adus prejudicii de imagine şi morale.
Pornind de la profilul reclamat, agenţii Grupului de Investigaţii Tehnologice a Brigăzii de Poliţie Judiciară din Valladolid au reuşit să identifice persoana responsabilă de crearea acestuia. Femeia, în vârstă de 50 de ani, a fost arestată în Valladolid, oraş în care domicilia, ca presupusă autoare a infracţiunii de încălcare a dreptului la intimitate şi la imagine.
În astfel de cazuri, Poliţia Naţională spaniolă recomandă o sporită atenţie în cazurile trimiterii, primirii sau salvării de fotografii compromiţătoare pentru sine sau, mai rău, pentru alţii.
Astfel, înainte de trimiterea sau publicarea pe Internet a acestui tip de imagini (proprii sau ale altora), este necesară asigurarea că acest lucru nu va constitui o problemă pentru nimeni, nici acum, nici în viitor.