Spania ar putea pune capăt celei mai mari probleme a Europei

Guvernul spaniol va propune Uniunii Europene să adopte același sistem de plafonare al prețurilor pentru energie pe care Spania îl foloseşte în prezent, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Teresa Ribera, ministru pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică din Spania, va lansa propunerea de decuplare a prețului gazelor de cel la electricitate pe 9 septembrie, atunci când miniștrii europeni se vor întâlni pentru a discuta despre problema crizei energetice cu care se confruntă continentul. Mai mult, Ribera va lansa o propunere şi pentru plafonarea preţului pentru emisiile de dioxid de carbon.

Spania şi Portugalia au primit la începutul acestui an o derogare de la Bruxelles, care le-a permis să decupleze preţul gazului de cel al electricităţii. Preţurile pentru energia achiziţionată de ambele naţiuni au fost semnificativ mai mici în restul Uniunii.

Spania lucrează încă din iulie la o propunere de modificare a pieţei europene de electricitate. Recent, Ursula Von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că UE se pregăteşte să intervină pe piaţa europeană a energiei pentru a aduce sub control criza.

Foto: eleconomista.es/