Galicia: Accident feroviar cutremurător lângă Santiago de Compostela

scale.php [640x480]

Un tren de mare viteză, în care erau cel puţin 240 de persoane, a deraiat lângă Santiago de Compostela, miercuri seara, 24 iulie şi s-a lovit violent de un zid de ciment.
Trenul circula cu o viteză de aproape 200 de kilometri la oră şi plecase din Madrid către Ferrol. Accidentul s-a petrecut cu puţin înainte ca trenul să ajungă în gara din Santiago de Compostela.
Imediat la faţa locului şi-au făcut apariţia echipele de salvatori şi numeroase ambulanţe, însă primul bilanţ este deja unul cutremurător, vorbindu-se de cel puţin 77 morţi şi 143 de răniţi grav.
Se fac eforturi disperate pentru a fi scoşi oamenii dintre fiarele contorsionate. Misiunea este cu atât mai dificilă cu cât accidentul a avut loc undeva în jurul orei 21.00, ora locală, iar acţiunea de salvare este îngreunată de întuneric.
Încă nu se ştie dacă erau şi români în trenul respectiv, însă consulatul de la Bilbao, oraş aflat la circa 550 de kilometri depărtare, a trimis o echipă la faţa locului pentru a se asigura cât de curând posibil dacă au fost implicaţi sau nu români în teribilul accident.