Spania a prezentat primul bilanț aferent Planului de Redresare, Transformare și Reziliență (PNRR)

În cadrul unei conferințe care a avut loc la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la Madrid, Spania a prezentat primul bilanț aferent Planului de Redresare, Transformare și Reziliență (PNRR), în prezența vicepremierului spaniol, ministru pentru economie și transformare digitală, Nadia Calviño.

La eveniment a participat și ambasadorul României, George Bologan, alături de alți membri ai corpului diplomatic din statele membre UE acreditat în Spania. Participarea și interesul manifestat de partea română reprezintă o oportunitate pentru schimbul de bune practici, Spania fiind un model de dezvoltare și modernizare prin utilizarea fondurilor europene.

Cu acest prilej, autoritățile spaniole au evidențiat principalele realizări după primul an de la adoptarea PNRR și oportunitățile oferite pentru accelerarea procesului național de tranziție verde și digitală, construind totodată o societate mai rezistentă, mai justă și mai incluzivă în fața crizelor și provocărilor actuale și viitoare, în beneficiul cetățenilor.

PNRR-urile includ o serie de investiții și reforme în scopul atenuării impactului economic și social al pandemiei COVID-19, relansării economice și creșterii durabilității și rezistenței economiilor și societăților europene. Statele membre UE beneficiază de fonduri și împrumuturi avantajoase din partea Uniunii Europene, prin instrumentul financiar #NextGenerationEU (care are alocate 750 de miliarde euro pentru perioada 2021 -2026).

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei