„Diplomaţia Română după 150 de ani – viziune şi perspective 2020”

Luni, 3 septembrie 2012, doamna secretar de stat, Natalia Intotero, a participat la deschiderea oficială a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, care a avut loc la Palatul Parlamentului. În cadrul acestei manifestări, doamna secretar de stat va fi prezentă şi mâine la sesiunea plenară cu tema “Asistenţa pentru românii din străinătate şi servicii consulare”.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a punctat importanţa unei strategii comune la nivelul Guvernului privind comunităţile româneşti din afara ţării, anunţând propunerea Ministerului de înfiinţare a unui Consiliu consultativ, interministerial, care să se ocupe exclusiv de problematica românilor din diaspora.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române este un eveniment cu tradiţie organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în acest an având o însemnătate deosebită datorită împlinirii a 150 de ani de diplomaţie. Desfăşurată sub tematica „Diplomaţia Română după 150 de ani – viziune şi perspective 2020”, Reuniunea din acest an oferă cadrul realizării unui bilanţ al activităţii Ministerului Afacerilor Externe, analizării provocărilor cărora România trebuie să le facă faţă în viitor, precum şi stabilirii principalelor direcţii de acţiune în activitatea diplomatică pe termen scurt şi mediu.