Se lansează proiectul Școala Populară ARPRO pentru copiii români din Italia

62

Pe 8 Octombrie 2020, asociația culturală ARPRO va prezenta, începând cu ora 19 (GMT+1) pe platforma Zoom, noul proiect educațional pentru copiii români din Italia: Școala Populară ARPRO

Școala se naște din exigența de a crea o comunitate care contribuie la coeziunea socială, previne marginalizarea și oferă un sentiment de apartenență pentru copiii români din Italia și familiile lor, într-o perioadă deloc ușoară pentru educație. 

Lecțiile de limba română, istorie și geografie, artă și educație în natură vor fi predate cu metode inovative și care se distanțează de metoda de predare unidirecțională. Profesoarele care vor ghida lecțiile interdisciplinare sunt dascăli cu experiență în predarea limbii române în școlile din Italia. 

La Școala Populară ARPRO ne dorim ca noua generație de copii români din Italia să aibă ocazia de a descoperi România, pentru a fi mândri de identitatea lor etnică, pentru a învâța cum pot să promoveze țara de origine și pentru a menține relațiile cu membrii familiei din România.

Elevii vor participa la activități în parteneriat cu: Școala Gimnazială ”Elena Negri” din Costache Negri (Galați), Școala Gimnazială 188 din București, Școala Gimnazială n. 10 ”Dimitrie Sturdza” din Tecuci și Clubul Copiilor din Avrig (Sibiu). Conferințele, realizate în colaborare cu tinerii studenți din Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Italia, vor fi prilej pentru schimb de bune practici și crearea legăturii între copiii români din Italia și sistemul educațional din România. 

Primul modul al școlii (perioada Septembrie – Noiembrie 2020) este finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Părinții vor avea ocazia să cunoască profesorii și colaboratorii care au creat această școală online completând un formular pe https://bit.ly/2Gw7A4L. Vor primi datele pentru a accesa cu o oră înainte de eveniment. 

Eveniment Facebook: https://bit.ly/3npWYF4

Site: https://scoalapoparpro.wordpress.com