„Săptămâna limbilor străine”, proiect desfășurat la Sevilla, Regatul Spaniei

79

În perioada 10 -12 mai a.c., Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Limbii Române şi Asociaţia „Povestea Abecedarului” au participat la proiectul „Săptămâna limbilor străine”, în cadrul unei şcoli internaţionale din Sevilla, unde România a fost invitatul special al ediţiei din acest an.

Prin participarea la această iniţiativă, organizatorii și-au dorit promovarea culturii româneşti, a tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale, precum şi a imaginii României în ansamblul său. În acest sens, au fost pregătite o serie de activităţi interesante care au presupus utilizarea limbii române în diferite contexte de comunicare (lectură, dans, ateliere de lucru manual, spectacol), care să îi încurajeze pe micuţii participanţi să descopere bogăţiile culturale şi lingvistice ale României.

Astfel, în cadrul primei zile a evenimentului elevii au avut un prim contact cu limba română în cadrul unor ateliere tematice, iar în încheierea vizitei, aceștia au învățat să danseze unul dintre cele mai cunoscute dansuri tradiționale românești: Hora.

Cea de a doua zi a proiectului „Săptămâna limbilor străine” a fost dedicat familiarizării micuţilor participanţi cu elemente ale portului tradiţional românesc, precum şi cu o serie de elemente şi curiozităţi despre evoluţia limbii române.

În cea de a treia zi a participării Consulatului General al României la Sevilla la activităţile dedicate „Săptămâna limbilor străine”, a fost organizată în jurul elementelor de cultură românească, în cadrul unei mici serbări orchestrate de oficiul consular în colaborare cu Institutul Limbii Române şi Asociaţia „Povestea Abecedarului”, în cadrul căreia copiii prezenți au putut viziona o demonstraţie de  dansuri folclorice româneşti în interpretarea Ansamblului folcloric „Tezaurul Carpaţilor”, precum şi un mini-recital vioară Ciprian Porumbescu, interpretat de distinsul violonist român Marius Gheorghe.

Consulatul General al României la Sevilla mulțumește și pe această cale colaboratorilor săi: Raluca Enii (ILR), Andreea Grigore (Povestea Abecedarului), Marius Gheorghe, Alin Miheșan (Tezaurul Carpaţilor), precum și echipei de profesori din cadrul şcolii internaţionale, pentru sprijinul şi implicarea în realizarea proiectului „Săptămâna limbilor străine”.

Foto: Consulatul General al României la Sevilla